AFON staat voor American Football Officials Nederland. De AFON heeft als voornaamste doelen het behartigen van de belangen van onze officials, een goede opleiding voor onze officials én het werven van nieuwe officials.

Dit kunnen wij alleen doen als wij een representatief gedeelte van alle officials in Nederland vertegenwoordigen. Momenteel is meer dan 95% van de officials lid van AFON, maar wij streven ernaar iedere official zich bij ons te laten aansluiten. Wat krijgen onze leden daarvoor terug?

  1. Je ontvangt uiteraard een AFON badge en het recht deze te dragen tijdens nationale wedstrijden.
  2. Je ontvangt regelmatig een nieuw rulebook, dan wel een nieuw mechanicsbook.
  3. Deelname aan clinics is kosteloos voor AFON leden. Het is voor het behoud van je scheidsrechterslicentie belangrijk om deze clinics te volgen. Deze verplichting geldt ook voor niet-AFON leden.
  4. Wij proberen onze leden te voorzien van allerhande voordelen. Zo bedongen wij al korting op deelname aan een internationale clinic, een gratis abonnement op een sportmagazine en kortingen op scheidsrechtersbenodigdheden.
  5. Het AFON bestuur behartigt de belangen van onze leden bij de diverse AFBN bijeenkomsten. Als lid nodigen we je uit om input te geven voor de standpunten die we daarbij innemen.